Aktuality

2014-09-26

MORA: Domáce varenie pre zdravie celej rodiny

/BRATISLAVA, 26. septembra 2014/ Domáca varená strava je nielen zdravá, jej príprava môže byť aj obľúbenou rodinnou voľnočasovou aktivitou. Domáce „kuchtenie“ dnes zjednodušujú a urýchľujú moderné spotrebiče, ktorých obsluhu hravo zvládnu aj staršie deti. Okrem nemalej finančnej úspory si jednoducho pripravíte chutné a nápadité menu plné telu prospešných látok. 

Salmon_upravené.jpg

Najvhodnejšou formou prípravy jedál je jednoznačne dusenie a varenie. Pri týchto úpravách sa zvyčajne používa len malé množstvo tuku, preto tu nevznikajú takmer žiadne škodlivé látky. K takému domácemu „kuchteniu“ patria osvedčené domáce spotrebiče. Tradičný výrobca kuchynských pomocníkov MORA sa neustále prispôsobuje novým trendom a inováciám. Zefektívniť domáce varenie vám pomôže vstavaná varná doska MORA VDI 660 F so štyrmi indukčnými varnými zónami a dotykovým ovládaním. Tento domáci pomocník disponuje mnohými chytrými funkciami uľahčujúcimi prípravu jedál:

- funkcia SPRINT dokáže zvýšiť výkon až na 3700 W na dvoch zónach súčasne, 
- funkcia STOP & GO umožňuje okamžité dočasné zastavenie nastavených parametrov varenia,
- funkcia udržiavania teploty či šetrného roztápania nastaví presnú teplotu na 70°C alebo 40°C,
- funkcia rozpoznania nádoby zistí správnu veľkosť hrnca pri varení,
- samozrejmosťou je detská bezpečnostná poistka.

vdi-660-f-mora.jpg

Aby sa v surovinách udržalo čo najväčšie množstvo telu prospešných látok, dodržujte tieto zásady pri príprave pokrmov:

- nadmerne dlhé varenie oberá pripravované suroviny o vitamíny a minerálne látky
- zeleninu je najvhodnejšie variť veľmi krátko, najlepšie v pare
- surovú aj dusenú zeleninu pred konzumáciou pokvapkajte olivovým olejom, ktorý zvyšuje využiteľnosť vitamínov 
- šaláty je vhodné pri príprave nekrájať, ale iba natrhať na menšie kúsky. Krájanie kovovými nožmi znižuje obsah kyseliny listovej. 

vitaway_stomack_break_upravené.jpg

Medzi pochúťky domácej kuchyne zaraďujeme, samozrejme, aj vyprážané či pečené jedlá, ktorých tepelná úprava však patrí z hľadiska zdravia k menej vhodným. Občasným „zhrešením“ si však neublížite, ak si zakaždým k vyprážanému alebo pečenému jedlu doprajete veľkú misu zeleninového šalátu, ktorý zabráni nadmernému prekysľovaniu organizmu. 

Dokonalo upečené domáce dobroty pripravíte pomocou vstavanej multifunkčnej rúry na pečenie MORA VT 559 MX s programovateľným časom pečenia, dotykovým ovládaním prostredníctvom funkcie Touch Control a objemom 65 litrov. Vnútro rúry ukrýva výsuvné teleskopické rošty pre bezpečnú manipuláciu s plechmi, a to dokonca až na troch úrovniach. Vďaka novej špeciálnej izolácii a odrazovému reflexnému sklu je táto rúra zaradená do energetickej triedy A-20 %, čo znamená, že spotrebuje o 20 % menej energie v porovnaní s rúrami v energetickej triede A. Jej jednoduché čistenie umožňuje nielen sklenená vnútorná strana dvierok a špeciálna smaltovaná úprava ECE (Eco Clean Enamel), ale aj špeciálny Water system. Stačí naliať pol litra vody na plech na pečenie, umiestniť ho na dno rúry a zvoliť funkciu Water system. Nečistoty rozpustí para vytvorená ohrievaním a vy iba utriete vnútro rúry bez námahy handričkou, bez použitia čistiacich prostriedkov. 

vt-559-mora_upravené.jpg

Viac informácií nájdete na www.mora.sk/male-domace-spotrebice/  

 

Pozn.: pri použití informácií z tohto materiálu prosíme uviesť ako zdroj MORA alebo www.mora.sk

Kontakt pre médiá
Katarína Weberová
Key Communications, s. r. o.
mobil: +421 948 636 393
e-mail: katarina.weberova@keycommunications.sk 

 

Galéria

 

 

 

 

[späť]

Poštová 1, 811 06 Bratislava, Tel./Fax: +421 02 54 64 24 69, keycommunications@keycommunications.sk

Copyright © 2010 keycommunications. Všetky práva vyhradené.