Aktuality

2014-08-19

Slané i sladké pohostenie pre návštevu jedným ťahom

/BRATISLAVA, 19. augusta 2014/  Návštevy známych bývajú príjemným spestrením letného večera na terase či balkóne. Sedíte pri fľaške lahodného vínka, ženy preberajú nové módne trendy, chlapi tradične komentujú športové dianie vo svete. Podstatnou súčasťou takého posedenia býva chutné pohostenie. Hovoríte si vždy, že by ste mohli už konečne vymyslieť niečo originálne a nevšedné, no zároveň časovo nenáročné?

mrp-350-x_upravené.jpg

Príprava chlebíkov na zasýtenie či koláča na zamaškrtenie vám nemusí zabrať hodiny. Stačí byť vynaliezavý a mať po ruke praktický ručný šľahač. Tento malý domáci pomocník je veľmi všestranný a navyše nezaberá veľa miesta v porovnaní s inými spotrebičmi. Ručný šľahač MORA MRP 350 X má vo výbave dve extra silné šľahacie metly a hnetacie háky. Oživí vaše vybavenie kuchyne v elegantnom nerezovom prevedení v kombinácií s čiernym plastom. 
 

Tradičné chlebíky s vajíčkom či cesnakové jednohubky nahraďte bagetkou s lahodnou lososovou nátierkou. Na prípravu lososovej nátierky budete potrebovať:

- 150 g masla
- 250 g údeného lososa
- 100 ml smotany na šľahanie
- 1 čajovú lyžičku citrónovej šťavy
- štipku cukru
- štipku mletej sladkej červenej papriky
- soľ
- mleté biele korenie.

Vyšľahané maslo a smotanu zamiešajte do pomletého údeného lososa. Dochucujte podľa chuti soľou, korením, cukrom a citrónovou šťavou. Na záver odporúčame nátierku vyšľahať, nie len pomiešať. Dosiahnete tak jemnejšiu konzistenciu a intenzívnejšiu chuť.
 

Sladké pokušenie v podobe smotanového nepečeného koláča pripravíte za pár minút. Na „pečenie“ si pripravte:

- 6 balení kakaových BeBe keksov
- 2 smotany na šľahanie
- 5 lyžíc cukru
- 4 kyslé smotany
- 4 ks vanilkového cukru
- kakao.

Smotanu na šľahanie vyšľahajte s cukrom a postupne pridávajte kyslé smotany, v ktorých už máte rozmiešaný vanilkový cukor. BeBe keksy poukladajte jeden vedľa druhého na plech, potom ich pokryte nechystanou plnkou. Postup niekoľkokrát opakujte podľa možnosti, ako posledná by však mala zostať vrstva plnky. Takto prichystaný koláč dáme stuhnúť do chladničky. Pred podávaním ho celý posypeme kakaom. 

 
A keď už budete rozbehnutí, pripravíte rýchlo aj šľahaný tvarohový krém s jahodami, ktorý ocenia ako najmenší návštevníci tak aj tí najnáročnejší. Na tento rýchly a zdravý dezert budete potrebovať:

- 150 g tvarohu
- 1 biely jogurt
- 1 vanilkový cukor
- čerstvé jahody alebo 1 polievkovú lyžicu jahodového džemu
- 1 čajovú lyžičku posekaných nepražených mandlí.

vitaway_almond_upravené1.jpg

Tvaroh vyšľahajte spolu s jogurtom a vanilkovým cukrom, potom vmiešajte jahodový džem alebo rozmixované jahody. Zmes naservírujte do misiek, posypte posekanými nepraženými mandľami a ozdobte čerstvými jahodami. Dezert stuhne v chlade do 20-tich minút.

Viac informácií nájdete na www.mora.sk/male-domace-spotrebice/  

Pozn.: pri použití informácií z tohto materiálu prosíme uviesť ako zdroj MORA alebo www.mora.sk


Kontakt pre médiá

Katarína Weberová
Key Communications, s. r. o.
mobil: +421 948 636 393

 

Galéria

 

 

 

 

[späť]

Poštová 1, 811 06 Bratislava, Tel./Fax: +421 02 54 64 24 69, keycommunications@keycommunications.sk

Copyright © 2010 keycommunications. Všetky práva vyhradené.